Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
cebula 50 dag
masło stopione 2 łyżki
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka po żydowsku

Umyte i osuszone filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć estragonem, solą i pieprzem, odstawić na godzinę. Obrana cebulę pokroić w półplasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, na spodzie rozłożyć połowę cebuli, posypać solą, pieprzem, cukrem i estragonem, na to położyć rybę, resztę cebuli, posypać przyprawami, polać stopionym masłem, przykryć, zapiekać w piekarniku ok. 40 minut w temp. 200 stopni, odkryć i jeszcze zapiekać ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 12.11.2011 23:39
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak