Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki cukiniowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 50 dag
ziemniaki 3 szt
mąka pszenna 15 dag
cebula 1 szt
jajko 2 szt
tymianek 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
musztarda 1 łyżka
pieprz, sól do smaku
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki cukiniowe

1. Ziemniaki zetrzeć na małych lub dużych oczkach, osączyć.
2. Cukinię obrać, wydrążyć pestki i zetrzeć na dużych oczkach.
3. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
4. Wszystkie składniki wymieszać i dodać przyprawy.
5. Smażyć cieniutkie placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Podawać z sosem słodko-kwaśnym na zimę, salsą pomidorową lub cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 02.02.2013 21:01
uwielbiam:)
gosia47-47 01.09.2011 08:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak