Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz węgierski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 60 dkg
sól,pieprz,mielona papryka - -
cebula biała 1 szt
tłuszcz do smażenia - -
mąka - -

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz węgierski

Mięso umyć, pokroić w spore kostki, posolić obsypać pieprzem i papryką, a następnie mąką. Wyłożyć na mocno rozgrzany tłuszcz na patelni, obsmażyć na rumiano, dodac pokrojoną w krążki cebulę i smażyc jeszcze chwilę az lekko się zarumieni. Wówczas podlać trochę wody, zmniejszyć ogień i dusić mięso pod przykryciem do miękkości.

Podawać z ziemniakami lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 06.11.2013 18:23
ciekawy pomysł
Karolcia12 27.10.2010 09:33
pyszne
plocia 26.10.2010 21:27
hmm jak dla mnie nowość
iwona332 23.09.2010 12:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak