Sposób przygotowania

Kurczaka umyć i podzielić na mniejsze porcje,natrzeć sokiem z cytryny,curry,solą i pieprzem,odstawić do lodówki na minimum 2 godz.
Patelnię z grubym dnem dobrze nagrzać i zrumienić na niej kurczaka ,kiedy mięso jest przyrumienione dodać ogórki obrane bez nasienników pokrojone w paseczki,podlać szklanką wody ,przykryć i dusić aż ogórki będą bardzo miękkie .Kiedy ogórki zmiękły wyciągamy mięso ,a całość miksujemy na gładki sos,dodajemy do tego śmietankę,paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę doprowadzamy do momentu zagotowania ,doprawiamy do smaku .Kiedy sos się zagotuje dodajemy do niego porcję mięsa i przed podaniem posypujemy zieloną pietruszką .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pięknie się prezentuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo ciekawe danie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Samo zdjęcie mnie przekonało- super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    jaki kolorowy super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mega apetyczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !