Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zimowe zielone pomidory

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielone pomidory 1 kg
cebula 1 kg
marchewka 1 kg
olej 1/2 szklanki
ocet 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zimowe zielone pomidory

Pomidory i cebulę kroimy w plastry. W oddzielnych pojemnikach lekko solimy pomidory i cebulę i zostawiamy na około 2 godz ,a potem odcedzamy. Marchew kroimy w cienkie talarki i dusimy na oleju, potem dodajemy pomidory , cebulę i gotujemy na małym ogniu, mieszając , aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodajemy ocet i zagotowujemy , nakładamy do słoików i pasteryzujemy 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.10.2012 08:34
kiedyś próbowałam i są godne polecenia.
owca441 29.09.2011 21:28
warte spróbowania
kate.500 26.09.2011 08:11
super pyszne
Ibag24 20.09.2011 22:11
extra
RenataZ-et 07.09.2011 07:32
smaczna sałatka
Izabela/bella81 03.09.2011 10:50
fajna sałatka na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak