Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone ciasto półfrancuskie 50 dag
twaróg 30 dag
cukier 3 łyżki
żółtko jajek
posiekane liście mięty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z miętą

Twaróg utrzeć z cukrem i żółtkiem, dodać miętę, wymieszać. Ciasto rozmrozić, pokroić w kwadraty o bokach 5 cm. Na każdy wyłożyć łyżeczkę farszu, zlepić brzegi. Ułożyć pierożki na blasze wyłożonej pergaminem, piec 30 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak