Sposób przygotowania

Szpinak rozmrażamy , gotujemy go na małym ogniu w małej ilości wody, odlewamy nadmiar płynu i studzimy. Przyprawiamy solą ,pieprzem , gałką muszkatołową . Żółtko , ubite na sztywna piane białko i 2/3 ilości sera łączymy ze sobą i ze szpinakiem . Formę smarujemy masłem , napełniamy masą szpinakową , posypujemy reszta sera. Pieczemy 30 minut w tem . 220 C

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    brzmi apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienity jest ten suflet
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam szpinak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Mnie jakoś suflety się nie udają...opadają:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !