Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

staropolska zupa piwna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 3 szklanki
śmietanka 1 małe opakowanie
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 2 łyżki
Goździki całe Prymat kilka
żółtko jajek 2 szt
ser biały 20 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: staropolska zupa piwna

Gotujemy szklankę wody dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy z mąką ziemniaczaną,następnie studzimy i ponownie gotujemy,wlewamy piwo dodajemy gozdziki i odstawiamy.Dwa surowe żółtka ucieramy z cukrem do białości i wlewamy do zupy i mieszamy.Na talerzach układamy pokrojony w kostkę biały ser i zalewamy zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak