Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z jeżynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 12 dag
cukier 7 dag
jajko
szczypta soli
jeżyny 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jeżynami

Ciasto zagnieść i rozwałkować, wyłożyć do okrągłej formy, uformować wysoki brzeg, nakłuć w kilku miejscach widelcem, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po upieczeniu ciasto ostudzić, wypełnić kilkoma warstwami jeżyn. Polać rozpuszczoną galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak