Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj w rozmarynie z talarkami w żurawinowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mintaj 1 sztuka
sos beszamelowy do smaku
rozmaryn do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cytryna 1 sztuka
buraki czerwone 2 sztuki
marchew 2 sztuki
żurawina do smaku
pomidor 1 sztuka
oliwa do smaku
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj w rozmarynie z talarkami w żurawinowym sosie

Kroki postępowania

1
Rybę przyprawić rozmarynem, tymiankiem itp. Brytfankę wysmarować oliwą. Wyłożyć na niej rybę przykryć pomidorami w plasterkach i cytryną. Przyprawić pieprzem. Posypać pietruszką. Ugotować marchew i buraki w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Krok 1 - mintaj w rozmarynie z talarkami w żurawinowym sosie foto
2
Rybę wstawić do piekarnika. Po 10 min mintaja oblać sosem beszamelowym i dalej zapiekać. ok 20 min. w 180 stopniach
Krok 2 - mintaj w rozmarynie z talarkami w żurawinowym sosie foto
3
Suszone owoce żurawiny zagotować w niewielkiej ilości wody. Dodać syrop żurawinowy i przez chwilę delikatnie gotować. Marchewkę i buraki pokroić w plasterki. Warstwowo układać. Wierzch posypać kminkiem.
Krok 3 - mintaj w rozmarynie z talarkami w żurawinowym sosie foto
4
Na każdy warzywny talarek wyłożyć żurawiny w syropie. Rybę udekorować ponownie pietruszką.
Krok 4 - mintaj w rozmarynie z talarkami w żurawinowym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wrona891 12.10.2011 11:22
fajny przepis
Mysiunia 18.09.2011 10:16
rewelacyjne! i jak pięknie podane:)
Teresa19 05.09.2011 11:16
super ryba
Teresa19 05.09.2011 11:16
super ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak