Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

starty ser szklanka
mleko 0,5 szklanki
mąka 2 łyżki
strta gałka muszkatałowa odrobina
sól
Pieprz biały mielony Prymat
płatki migdałowe
bulion 4 szklanki
natka pietruszki pół garści

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Najpierw zasmażka. dodaję mąkę i smażę kilka chwil. Patelnię z zasmażką zdejmuję z ognia i dodaję kilka łyżek bulionu. Mieszam energicznie by otrzymać jednolitą masę.

Teraz już tylko kilka chwil, by zupa była gotowa. Zagotowuję rosół z mlekiem, kiedy wrze dodaję ser i energicznie mieszam, by się roztopił i połączył z rosołem.

Do zupy dodaję zasmażkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Teraz wystarczy tylko zupę wlać do talerzy i posypać natką pietruszki. W wersji super eleganckiej zupę posypuję dodatkowo płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 31.08.2011 19:43
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak