Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażać.
Dodać cukier i dalej smażyć.
Do podsmażonego mięsa dodać wszystkie przyprawy, podlać 1/2 ilości wody i dusić.
Gdy mięso jest prawie miękkie wrzucić mieszankę chińską ( ja użyłam mrożonej ) i posiekany szczypiorek, wlać resztę wody i dusić wszystko do miękkości.
W miarę potrzeby jeszcze doprawić.
Podawać z kaszą lub ryżem.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    piękne :D
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    wieprzowinka, cudeńko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Uwielbiam takie chińskie dania :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !