Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
mięso wieprzowe 80 dag
cebula 1 sztuka
margaryna pół kostki
papryka mielona wg uznania
sól wg uznania
pieprz wg uznania
woda 1,5 litra
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami

Cebulkę pokroić na mniejsze kawałki i zeszklić na odrobinie margaryny. Pokroić mięso, dodać do cebuli. Dusić do miękkości pod przykryciem. W między czasie umyć i obrać pieczarki. Pokroić je na kawałki i usmażyć na patelni. Gdy mięso będzie miękkie podlać go wodą, dodać usmażone pieczarki, chwilę pogotować, następnie wziąć niecałą szklankę zimnej wody, dodać 2 łyżki mąki, roztrzepać i zalać gulasz a następnie przyprawić przyprawami. Gotować jeszcze przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 15.06.2012 17:33
super
dianix 03.01.2012 19:43
czuję,że to cos dla mnie;d
pioge7 17.12.2011 09:35
mniam
owocówka 02.12.2011 07:19
super
Juleczka20 07.10.2011 13:44
pycha
rjustysia 02.10.2011 11:56
mięso plus pieczarki: zawsze i w każdej ilości :)
Kate131 02.09.2011 09:04
lubie taki
agnieszka214 01.09.2011 06:30
fajne
halinka1011 31.08.2011 19:50
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak