Sposób przygotowania

Pierś z indyka przyprawić, pokroić, usmażyć. Pokrojoną cebulę i paprykę zeszklić na patelni. dodać bulion i usmażone mięso. Ryż ugotować. Na patelnię wrzucić również pokrojoną pomarańczę, marchewkę i brzoskwinie podlać sokiem z pomarańczy. Doprawić kolendrą i cynamonem. Delikatnie podduszać na małym ogniu do zgęstnienia sosu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    piersi indyczej chyba jeszcze nie smakowałem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    Naprawdę warto spróbować mięso z indyka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !