Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z piersią z indyka w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 sztuka
ryż 1 torebka
sok pomarańczowy 1 szklanka
pomarańcza 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
Kolendra cała Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cynamon Prymat do smaku
marchewka ugotowana do smaku
bulion drobiowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z piersią z indyka w sosie

Pierś z indyka przyprawić, pokroić, usmażyć. Pokrojoną cebulę i paprykę zeszklić na patelni. dodać bulion i usmażone mięso. Ryż ugotować. Na patelnię wrzucić również pokrojoną pomarańczę, marchewkę i brzoskwinie podlać sokiem z pomarańczy. Doprawić kolendrą i cynamonem. Delikatnie podduszać na małym ogniu do zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 15.10.2012 18:12
ciekawe
Ela15 16.10.2011 09:07
smaczne
Chojłówna 01.09.2011 21:22
Naprawdę warto spróbować mięso z indyka.
pacpaw 01.09.2011 20:44
piersi indyczej chyba jeszcze nie smakowałem
halinka1011 31.08.2011 19:51
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak