Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepanowa kopuła

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa marcepanowa 20 dag
migdały 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżka
likier 5 łyżka
owoce 50 dag
cukier 4 łyżka
Biszkopt 10 szt
kwaśna śmietana 1 szklanka
kremówka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanowa kopuła

Migdały zemleć, zagnieść z marcepanową masą, rozwałkować przez folię. Miskę wyłożyć folią, a potem marcepanem. Żelatynę rozpuścić w likierze. Kremówkę ubić. Śmietanę zmiksować z cukrem i żelatyną, wymieszać z ubitą śmietaną i pokrojonymi owocami. Masę włożyć do miski, na wierchu ułożyć biszkopty, schłodzić. Po wyjęciu z miski ozdobić ubitą śmietaną i owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 31.08.2011 20:02
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak