Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka z migdałami i konfiturą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
żółtko jajek
płatki migdałowe 30 g
konfitura 1/2 owoce leśne

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka z migdałami i konfiturą

Ciasto rozkłądamy i wycinamy z niego kwadraty. Smarujemy konfitura i zamykwamy kwadraciki. Smarujemy żółtkiem i posypujemy migdałami i cukrem. Pieczemy ok 15 min. Po upieczeniu smarujemy jeszcze raz konfiturą. Pyszne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 03.10.2011 16:10
polecam
szyba 31.08.2011 20:03
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak