Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińską, papryką i nie tylko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
marchew
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińską, papryką i nie tylko

SKŁADNIKI:

kapusta pekińska - nieduża główka,
papryka świeża - duża,
marchew - duża,
ogórek - duży,
cebula,
jabłko winne - duże,
oliwa z oliwek - 5 łyżek,
sól,
pieprz,
cukier,
sok z cytryny,
ocet jabłkowy.

PRZYGOTOWANIE:

Odrzucić zewnętrzne liście kapusty, pozostałe przepłukać i osuszyć. Paprykę i ogórka pozbawić gniazda nasiennego, umyć i osuszyć. Kapustę drobno poszatkować, posypać solą i odstawić na 15 minut. Odlać sok. Poszatkowaną kapustę połączyć z drobno pokrojoną papryką. Dodać startą na większych oczkach marchew. Cebule posiekać w cienkie piórka, obranego ogórka pokroić na mniejsze kawałki i połączyć z pozostałymi składnikami. Dodać obrane ze skórki i starte jabłko. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać oliwę, pieprz, sok z cytryny, ocet jabłkowy i cukier do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 15.06.2013 14:48
jaka kolorowa
angelika14 09.01.2012 18:28
Całkiem fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak