Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

karkówka b/k - 4 plastry o grubości 1cm,
cebula - 2,
śmietana 30% - 300ml,
czosnek - 3 ząbki,
musztarda ognista - 2 czubate łyżeczki,
miód płynny - kopiasta łyżka,
maka pszenna - łyżka,
sól,
pieprz,
papryka czerwona słodka, mielona.

PRZYGOTOWANIE:

Mięso myjemy i osuszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką z obu stron. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na noc. Plastry mięsa ukladamy obok siebie w żaroodpornym naczyniu. Cebule siekamy w piórka i układamy na mięsie. Cebule można delikatnie posypać vegetą. Mąkę oraz miód rozprowadzamy dokładnie ze śmietaną, po czym dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę. Powstały sos wylewamy na cebule i mięso. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok 1,5 godziny. Przez godzinę piekłam w 180 stopniach na średniej półce w piekarniku, po czym zmniejszyłam temperaturę do 150. Całość, podczas pieczenia można przykryć pergaminem, gdyby zaczęła zbyt mocno brązowieć.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !