Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mortadeli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

plaster mortadeli 6
mrożony groszek 3/4 szklanka
kukurudzy 1/2 puszka
pęczek szczypiorku 1/2
pomidor 1 szt
olej 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mortadeli

Groszek zblanszować we wrzątku, osączyć. Kalafior podzielić na małe różyczki, ugotować w lekko osolonym wrzątku na półmiękko. Groszek, różyczki kalafiora i osączoną kukurydzę wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, przyprawić do smaku. Na patelni rozgrzać olej, położyć plastry mortadeli, poczekać, by wydzieliły się w kształt miseczek. Do każdej wsypać po 1-2 łyżki sałatki, ozdobić cząstką pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak