Sposób przygotowania

Zioła i zieleninę ( szczaw , mniszek, pokrzywa , szpinak, natka pietruszki , rzeżucha) starannie oczyścić i kilka razy przepłukać , zmiksować razem z drobno pokrojoną cebulą i ok 1/4 l wody . Dusić na rozgrzanym maśle 5 minut. Dodać drobno pokrojone pieczarki , mąkę . Stale mieszając wlać bulion , gotować 15 min. Śmietanę połączy z żółtkiem i połączyć z zupą .
Pod koniec gotowania można dodać ryż lub cienki makaron. Podawać przyozdobione świeżymy ziołami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Musi być smaczna, pachnąca ziołami zupa.
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !