Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki w wątróbek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 6 plaster
wątróbka drobiowa 25 dag
żółty ser 2 plaster
pomidor koktajlowy 12 szt
czarna oliwka 12 szt
pieczarka marynowana 12 szt
natka pietruszki
sól do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki w wątróbek

Wątróbki oczyścić z błon, pokroić na kawałki, usmażyć na oleju. Chwilę podsmażyć plasterki boczku, przekroić na pół, na każdym położyć kawałek wątróbki, zawinąć w boczek. Ser pokroić na 12 małych kwadratów, położyć na boczku. Ułożyć na nim osączoną z zalewy pieczarkę, miniaturowego pomidora i oliwkę, spiąć wykałaczką. Koreczki ozdobić natką pietruszki, lekko oprószyć solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 31.08.2011 16:24
jakie apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak