Sposób przygotowania

Zaparzyć 1/2 filiżanki kawy z 2 łyżeczek kawy mielonej, przelać ją do naczynia z dzióbkiem. 150 ml mleka podgrzać w rondelku, ale nie gotować. Mleko wlać do szklanki kawowej. Spieniaczem do mleka ubić mleko aż mocno się spieni - piana powinna być bardzo gęsta. Środkiem od wlewać cienkim strumieniem kawę za pomocą dzbanuszka z dzióbkiem, różne gęstości płynów oraz różna kolorystyka, powodują że tworzą się różne kolorystycznie warstwy kawy. Nie słodzę kawy więc nie dodawałam cukru. Można posypać szczyptą kakao.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wypiłabym sobie teraz :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    spieniacz fajna rzecz, ja mam od razu z expresem
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    szkoda ze nie pijam kawy
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Nie lubię kawy, ale ta mnie kusi. I to bardzo.
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Bardzo lubię latte, czasem posypuję ją cynamonem, ale kakao też spróbuję :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !