Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
galaretka czerwona 2 szt
galaretka zielona 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
jabłka 2 (mus)

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na zimno

Rozpuścić dwie czerwone galaretki i żelatynę w 2 szklankach wody.
Wystudzić. Do zimnych galaretek dodawać mus jabłkowy (taki mus jak na
szarlotkę)dobrze wymieszać. Na dnie blaszki(blaszka wymiary ok. 25x35cm) ułożyć
okrągłe biszkopty. Na biszkopty wylać mus, poczekać aż stężeje i zalać
na wierzchu galaretką najlepiej zieloną dla kontrastu. Nie miałam zielonej
więc widać czerwoną. Posypać wierzch wiórkami kokosowymi. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 31.03.2012 11:29
fajny pomysl
Ewa104 17.08.2011 23:02
Ja dodaję do musu jabłkowego cukier,więc byłoby za słodkie.Ale taki ze świeżych jabłuszek pewnie wyśmienity.
ZEWA 26.09.2010 00:00
smacznie i bez pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak