Sposób przygotowania

Na połowie oliwy z oliwek i jednej łyżce masła podsmażyć cebulę oraz oczyszczone i pokrojone w plastry grzyby. Dodać białe wino, śmietanę i gotować do momentu odparowania wody. Całość doprawić do smaku natką pietruszki, tymiankiem, solą i świeżo mielonym pieprzem. Łososia pokroić na cztery części, doprawić przyprawą do ryb Prymat i marynować ok. 2-4 godzin. Na zamarynowanej rybie ułożyć masę przygotowaną z masła, bułki tartej, koperku i pietruszki, a następnie piec 15 minut w temperaturze 180°C. Proponuję, aby na ostatnie 5 minut pieczenia przełączyć piekarnik na grzanie górne, co pozwoli na uzyskanie złotego koloru kruszonki. Tak przygotowanego aromatycznego łososia norweskiego podawać na grzybach leśnych.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    Zapowiada sie przepysznie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    znowu ten oscypek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    może być dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    uwielbiam łososia,myślę że będzie pyszne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    bez oscypka może bym spróbował
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Extra, bardzo dobre !
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    już bym pojadła:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    fajny przepis, warto spróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    chętnie bym spróbowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Baaardzo ciekawe i smacznie brzmi!
  • 1
    original
    Opublikowano

    forgielka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Lubie ser
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    No to się nazywa poezja smaku...składniki idealnie dobrane..kompozycja która rozpływa się w ustach...brak słów ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !