Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 0,5 pęczka
śmietana 2 łyżki
mleko 2% 0,5 szklanki
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM

Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, doprawiamy sola i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Formujemy kulki, chwilkę podsmażamy z obu stron na gorącym tłuszczu. Do garnka nalewamy taką ilość wody, która pomieści nasze pupeciki. Solimy i gotujemy. Do wrzącej wody wkładamy nasze pulpeciki. W szklance mieszamy mleko, śmietanę i mąkę tak aby nie było grudek.Wlewamy to do garnka i mieszamy ostrożnie.

Gdy sos zrobi się gęstszy wrzucamy koperek, ponownie mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilkę i wyłaczamy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 07.07.2012 22:14
świetne są;))
IKrakowianka 04.10.2011 09:49
pychotki :)
mic 02.10.2011 17:38
pysznosci,
Ania67 08.09.2011 09:43
świetne
pioge7 31.08.2011 19:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak