Sposób przygotowania

Makaron ugotuj w osolonej wodzie, ok.8-10 min. Odcedź. Do makaronu można dodać trochę masła lub oliwy, żeby się nie posklejał.
Szalotki posiekaj, zeszklij na oliwie.
Na drugiej patelni rozgrzej trochę oliwy, na niej podsmaż kawałki łososia. Oprósz solą i pieprzem.
Tłuszcz ze smażenia ryby rozprowadź z bulionem i śmietanką, sos gotuj aż zgęstnieje. Dodaj usmażoną szalotkę i sok z cytryny.
Drobno posiekany koperek dorzuć do sosiku. Całość przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Do sosu przełóż rybę, podgrzej. Makaron polej sosem, posyp paskami skórki cytrynowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !