Sposób przygotowania

Pokroić pieczarki w paski ok. 4 mm, smażyć na maśle... dodać pokrojoną
w piórka cebulę, smażyć do wyparowania płynu. Zdjąć z patelni. Na tej
samej patelni usmażyć mięso, gdy już będzie gotowe dorzucić pieczarki
z cebulką, dodać pokrojone w kostkę pomidorki obrane ze skórki, smażyć
razem ok. 10 min, wlać we wszystko 1,5 szklanki wody, wsypywać w patelnie
sos bolognese, smażyć razem jeszcze z 10 min, (gdy będzie za gęste wg
uznania dolać wody. Doprawić solą, pieprzem, wkruszyć kostkę bazylii
lub pół łyżeczki bazyli z torebki. Wsypać szczypiorek. Sos już jest
gotowy, podawać najlepiej z makaronem, ryżem ewentualnie frytkami, pieczonymi

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pycha!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    na pewno wykorzystam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !