Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowiki po kartusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
kminek 1/2 łyżeczki
sos winegret 4 łyżki
posiekany koperek 2 łyżki
sól
pieprz ziarnisty
borowiki 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Borowiki po kartusku

Grzyby oczyścić, odciąć trzonki. Umyć pod bieżącą zimną wodą. Gotować kilka minut w osolonej wodzie, przyprawionej pieprzem i kminkiem. Cebulę obrać i posiekać. Grzyby odcedzić, a gdy ostygną, ułożyć w płaskim naczyniu, posypać cebulą, polać sosem winegret, na końcu posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak