Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka peloponeska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2
ogórki 2
cebule czerwone 2
papryki 2
feta 25 dag
oliwa 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka peloponeska

Warzywa umyć. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na kawałki, usunąć nasiona. Ogórki pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Wewnętrzne liście sałaty porozrywać na kawałki. Wszystkie warzywa wymieszać, polać sosem z oliwy i przypraw, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak