Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyniowe rafaello na krakersach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 sztuki
mleko 1 litr
wiórki kokosowe 2 opakowania
krakersy 2 opakowania
margaryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: budyniowe rafaello na krakersach

Budyń zagotować z mlekiem- trochę mniejszą ilością aby był gęściejszy. Wystudzić. Formę wyłożyć krakersami. Ostudzony budyń zmiksować z margaryną- uważając aby masa się nie zważyła. Dodać 1 i 1/2 opakowania wiórek kokosowych. Drugie pół opakowania uprażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną masła na złoty kolor. Na krakersy wyłożyć większość masy- zostawić trochę na wysmarowanie wierzchy górnej warstwy krakersów. Posypać uprażonymi wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny- ale ciasto najlepsze jest na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 01.10.2011 17:24
zapowiada się przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak