Sposób przygotowania

Budyń zagotować z mlekiem- trochę mniejszą ilością aby był gęściejszy. Wystudzić. Formę wyłożyć krakersami. Ostudzony budyń zmiksować z margaryną- uważając aby masa się nie zważyła. Dodać 1 i 1/2 opakowania wiórek kokosowych. Drugie pół opakowania uprażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną masła na złoty kolor. Na krakersy wyłożyć większość masy- zostawić trochę na wysmarowanie wierzchy górnej warstwy krakersów. Posypać uprażonymi wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny- ale ciasto najlepsze jest na drugi dzień.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    zapowiada się przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !