Sposób przygotowania

2 opakowania budyniu zagotować z niecałym litrem mleka aby był gęściejszy. Wystudzić. Formę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie wyłożyć krakersami. Ostudzony budyń zmiksować z miękką margaryną- uważając aby masa się nie zważyła. Dodać 1 i 1/2 opakowania wiórek kokosowych. Drugie pół opakowania uprażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną masła na złoty kolor. Migdały obrać sparzyć obrać ze skórki- pokrojone lub w całość dodać do masy budyniowo- kokosowej. Na krakersy wyłożyć większość masy- zostawić trochę na wysmarowanie wierzchy górnej warstwy krakersów. Posypać uprażonymi wiórkami kokosowymi i udekorować migdałami. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny- ciasto najlepsze jest jednak na drugi dzień.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/HerLife

    Musi świetnie smakowac =]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    oj tak. Niestety i tak nie wychodzi mi ono tak dobre jak wychodziło mamie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !