Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poduszeczki - chipsy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Poduszeczki - chipsy

Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój na cienkie plasterki i jeszcze raz opłucz – wysusz.
Na dwóch patelniach rozgrzej olej – na jednej powinien być bardzo mocno rozgrzany, a na drugiej średnio. Wrzuć ziemniaki najpierw na tłuszcz średnio rozgrzany, a gry wypłyną – łyżką cedzakową przełóż je na gorący tłuszcz.Na gorącym ziemniaki mają się nadymać.
Gdy już ziemniaki nabiorą złocistego koloru, wyjmij je łyżką cedzakową i odsącz z tłuszczu.
Oprósz solą lub papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eewelina 01.09.2013 16:06
no i proszę - nawet chipsy można zrobić samemu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak