Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonki bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 5 szklanek
budyń śmietankowy 1
żółtko jajek 4
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
masło/margaryna 1 kostka
aromat waniliowy
krakersy 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonki bez pieczenia

4 szklanki mleka zagotuj z cukrem, cukrem waniliowym oraz kostką masła (margaryny).
Pozostałą szklankę mleka wymieszaj z budyniem, mąką i żółtkami.
Tak przygotowany budyń wlej do gotującego się mleka.
Całość gotuj tak długo, aż masa zgęstnieje – pamiętaj by mieszać cały czas.
Blaszkę posmaruj masłem i ułóż na niej połowę krakersów.
Przykryj gorącym kremem i następnie na kremie rozłóż resztę krakersów.
Ostaw do ostygnięcia i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak