Sposób przygotowania

oddzielić żółtka od jajek, Mąkę, cukier ((pół szklanki) margarynę, żółtka i proszek do pieczenia zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części i odłożyć do lodówki na 2 godziny. Ubić pianę z białek dodając do niej pół szklanki cukru i 1 kisiel.
Następnie większą polowe ciasta rozłożyć na blachę, na to położyć jabłka starte na tarce, następnie wyłożyć pianę. na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. piec około 50 min

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    zaraz zrobię - ciekawe czy i mi się uda
  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    zaraz zrobię - ciekawe czy i mi się uda
  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    zaraz zrobię - ciekawe czy i mi się uda
  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    zaraz zrobię - ciekawe czy i mi się uda
  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    udało się - wszystkim bardzo smakowało ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    jabłecznik już zdobył taką sławę że robię dla znajomych za na zamówienie super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !