Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 0.5 szklanki
jajk 5 sztuk
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2,5 lyżeczki
kisiel wiśniowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik

oddzielić żółtka od jajek, Mąkę, cukier ((pół szklanki) margarynę, żółtka i proszek do pieczenia zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części i odłożyć do lodówki na 2 godziny. Ubić pianę z białek dodając do niej pół szklanki cukru i 1 kisiel.
Następnie większą polowe ciasta rozłożyć na blachę, na to położyć jabłka starte na tarce, następnie wyłożyć pianę. na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. piec około 50 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adagio 15.05.2012 18:31
jabłecznik już zdobył taką sławę że robię dla znajomych za na zamówienie super przepis
adagio 08.09.2011 09:44
udało się - wszystkim bardzo smakowało ;)
adagio 07.09.2011 13:08
zaraz zrobię - ciekawe czy i mi się uda
adagio 07.09.2011 13:08
zaraz zrobię - ciekawe czy i mi się uda
adagio 07.09.2011 13:08
zaraz zrobię - ciekawe czy i mi się uda
adagio 07.09.2011 13:08
zaraz zrobię - ciekawe czy i mi się uda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak