Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryżowa po tajsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
mini kolby kukurydzy 1/2 puszki
trawa cytrynowa 1 łodyga
tofu 125 g
małe chili suszone 2 sztuki
oliwa 1 łyżka
wiórki kokosowe 1 garść
dressing z tamaryndy 2 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat
ananas 1/2 puszki
Mieszanka: 100 g
ryż paraboliczny 100 g
ryż dziki 100 g
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryżowa po tajsku

1. ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy,
2. trawę cytrynową kroimy w cienkie plasterki, chili kruszymy,
3. kurczaka kroimy w paski, wlewamy do mięsa sok z limonki, 2 łyżki soku z ananasów, oliwę, dodajemy trawę cytrynową, chili, przyprawiamy, wstawiamy na chwilę do lodówki,
4. mięso smażymy,
5. kolby kukurydzy kroimy wzdłuż i na pół, ser w kostkę, wiórki prażymy na suchej patelni,
6. do ryżu dodajemy mięso, kukurydzę, ananasa, ser, wiórki kokosowe,
7. polewamy dressingiem z tamaryndy, delikatnie mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 14.07.2011 11:30
apetyczna:)
ZEWA 11.06.2011 10:57
na pewno smaczna
bietka 09.02.2011 14:10
napewno dobra:)
eli_555 31.01.2011 22:35
pycha
iknkirke 30.10.2010 09:36
fajne
pchelka79 15.08.2010 14:03
dzięki:)
rosik93 03.08.2010 16:58
fajne
mehia 26.06.2010 21:20
apetyczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak