Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzewamy, następnie dodajemy drożdże, łyżeczkę cukru, 2 łyżki mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W międzyczasie roztapiamy masło. Kiedy rozczyn już wyrośnie, dodajemy go do mąki razem z roztopionym masłem, jajkami i cukrem. Wyrabiamy ciasto. Kiedy jest już elastyczne, rozwałkowujemy je na prostokąt, smarujemy rozpuszczonym masłem i posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem. Następnie zawijamy prostokąt w rulon wzdłuż szerszego boku i kroimy na ok. 2 cm plasterki, które układamy na blaszce. Bułeczki są gotowe kiedy się zarumienią. Smacznego ;).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !