Sposób przygotowania

ser rozgniatamy widelcem[a najlepiej go zmielić żeby nie było grudek]
dodajemy mleko i serek
mieszamy na jednolitą masę
dodajemy fruktozę i sól
dokładnie mieszamy
siekamy szczypiorek i wrzucamy do sera.

to jest wersja dla odchudzających się ale gdy nie potrzeba wam diety to spokojnie można zamiast fruktozy dodać zwykły cukier a zamiast mleka i serka świetnie pasuje śmietana[18%]

gzik jest fajnym dodatkiem do ziemniaków[zwłaszcza ugotowanych w mundurkach]
lub jako dip to warzywek[np.papryki marchewki ogórka itd]pokrojonych w słupki


czasami robię z niego bogatsze danie dodając garstkę startego sera,pokrojone 2 plasterki szynki i paprykę

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerzy3

    gzik z pyrami typowy poznański obiad:D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerzy3

    gzik z pyrami typowy poznański obiad:D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tylko pyry jeszcze brak
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    nigdy nie jadlam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    nigdy takiego nie jadlam czas sprobowac latwiutki przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobra nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    dobre masełko i ziemniaki jeszcze ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !