Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gzik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fruktoza 1 łyżka
sól 1 szczypta
mleko dla konsystencji
szczypiorek niekonieczny
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: gzik

ser rozgniatamy widelcem[a najlepiej go zmielić żeby nie było grudek]
dodajemy mleko i serek
mieszamy na jednolitą masę
dodajemy fruktozę i sól
dokładnie mieszamy
siekamy szczypiorek i wrzucamy do sera.

to jest wersja dla odchudzających się ale gdy nie potrzeba wam diety to spokojnie można zamiast fruktozy dodać zwykły cukier a zamiast mleka i serka świetnie pasuje śmietana[18%]

gzik jest fajnym dodatkiem do ziemniaków[zwłaszcza ugotowanych w mundurkach]
lub jako dip to warzywek[np.papryki marchewki ogórka itd]pokrojonych w słupki


czasami robię z niego bogatsze danie dodając garstkę startego sera,pokrojone 2 plasterki szynki i paprykę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 17.01.2013 22:02
dobre masełko i ziemniaki jeszcze ;)
jasiek 30.11.2011 22:52
dobra nazwa
agogo2 08.11.2011 22:13
super
agogo2 08.11.2011 22:12
super
octo 02.11.2011 18:26
nigdy takiego nie jadlam czas sprobowac latwiutki przepis
krystyna24 30.10.2011 18:43
nigdy nie jadlam
pacpaw 06.10.2011 23:04
tylko pyry jeszcze brak
kate.500 25.09.2011 16:09
super smaczne
Natalia40 08.09.2011 23:10
mniam
jerzy3 02.09.2011 22:54
gzik z pyrami typowy poznański obiad:D
jerzy3 02.09.2011 22:54
gzik z pyrami typowy poznański obiad:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak