Sposób przygotowania

z:
1/2 kg mąki
4 łyżki miodu
10 dag cukru pudru
12,5 dag masła lub margaryny
2 całe jajka
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka sody
zarobić ciasto,podzielić na 2 części i upiec 2 placki na blaszcze 25x40 w temp. 150-160oC przez 20-30 minut.

Śmietanę ubić z:
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru pudru
2 śmietany -fixy

dolny biszkopt nasączyć kawą rozpuszczalną[wystarczy zapażyć ok 2łyżeczek kawy na szklankę wody]
wyłożyć na to masę śmietanową.
przykryć drugim biszkoptem.

krówki rozpuścić z 2 łyżkami masłą i mlekiem na niewielkim ogniu,mieszamy dokładnie mikserem.
Tę masę wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy grubo pokrojonymi ulubionymi orzechami lub migdałami.[można też dodać startą czekoladę]
Najlepsze po 1-2 dniach

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    Muszę wypróbować ten przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerzy3

    moje ulubione ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerzy3

    moje ulubione ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobee
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    chrupnij-sobie.pl

    podoba mi sie ten przepis... musze wyprobowac..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !