Sposób przygotowania

Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody, botwinkę drobno posiekać, wrzucić do wrzącego rosołu, dodać sok z cytryny, gotować 5 minut, przestudzić. Umyć rzodkiew, pokroić w krążki, cebulę posiekać razem ze szczypiorkiem, ogórek umyć, pokroić na cząstki, nie obierać. Do dużej miski wlać kefir, ubijać trzepaczką, dodając stopniowo po jednej łyżce schłodzoną botwinkę. Warzywa rzucić do miski, wymieszać, przyprawić do smaku, naczynie przykryć, wstawić do lodówki, schłodzony chłodnik rozlać do talerzy, posypać koperkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !