Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki w polewie czekoladowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier 1 szklanka
olej 4-5 łyżek
mąka tortowa 3 łyżki
śmietana 12% 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
polewa czekoladowa 1 opakowanie
dżem 0,5 słoika
wiórki kokosowe 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki w polewie czekoladowej

Ubić jajka z cukrem na puszystą pianę dodawać po trochę mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej i śmietanę. Wylać na blaszkę, piec w piekarniku nagrzanym do 180oC przez 35 minut.
Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Po wystygnięciu pokroić ciasto na kwadraty.
Każdy kwadracik wyciągać z blaszki, przekroić na pół i przekładać dżemem.
Maczać ze wszystkich stron w polewie i obtaczać w wiórkach. Gotowe ciastka wstawić do lodówki, aby polewa dobrze stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 17.12.2011 09:02
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak