Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Następnie dodać drobno pokrojone masło i jajko. Wszystko dobrze wymieszać, ugneść i zostawić do wyrośnięcia(ok.godziny). Następnie z ciasta ufornować paluszki grubości ołówka i długości od 5 do 7 cm. Piec na blszce ok. 15 min. w temperaturze 200 stopni. Końce upieczonych paluszków zanurzyć w przygotowanej wcześniej polewie. Odłożyć do wyschnięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    doskonały przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    doskonały przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowitość
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowitość
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    ciekawy przepisik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !