Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada jabłkowa z imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier żelujący 3:1 50 dag
Imbir mielony Prymat 2 łyżeczki
jabłka 1,5 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada jabłkowa z imbirem

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Imbir wraz z cukrem dodać do jabłek, wymieszać i pozostawić na 6 godzin. Masę jabłkową przełożyć do rondla i gotować na małym ogniu przez 3 minuty., Gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak