Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coś na ząb - jaja z pieczarkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
pieczarki 10 dag
natka pietruszki
sałata
majonez
olej
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Coś na ząb - jaja z pieczarkami.

Jajka ugotować na twardo. Gdy przestygną, zdjąć skorupki, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce i udusić na oleju. Żółtka rozgnieść widelcem. Zieleninę drobno posiekać. Połączyć żółtka, pieczarki i zieleninę. Doprawić solą i pieprzem. Otrzymaną masę napełnić na białka jaj i ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą. Udekorować majonezem oraz gałązkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak