Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza florencka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
olej roślinny 6 łyżek
drożdże 2 dag
mleko 2% 1/3 szklanki
woda 1 szklanka
cebula biała 3 sztuki
pomidor 3 sztuki
ser żółty 12 dag
pieprz
sól
kapary 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza florencka

Ciasto wyrobić, odstawić na godzinkę do wyrośnięcia.
Cebulkę obrać, opłukać, pokroić na półplasterki, podsmażyć na 4 łyżkach oleju. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki.
Wyrośnięte ciasto ułożyć na wysmarowanej tłuszczem formie, ułożyć na nim cebulę i pomidory, posypać opłukanymi kaparami, przyprawić, posypać startym serem. Polać resztą oleju. Pizzę piec w gorącym piekarniku przez 20 minut,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 23.09.2011 10:11
może być dobra!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak