Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z pigwy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1,5 kg
cukier 50 dag
cukier żelujący 1:1 50 dag
spirytus 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z pigwy

Pigwy umyć, osuszyć, wyjąć pestki i w sokowirówce wycisnąć sok, odstawić. Wytłoczki zasypać cukrem i odstawić na 12 godzin, następnie sok zlać i przecedzić go przez gęste sito. Oba soki połączyć, wsypać cukier żelujący i ucierać mikserem do rozpuszczenia cukru. Galaretkę przełożyć do słoików. Na wierzch każdego słoika wlać łyżeczkę spirytusu, zapalić i szczelnie zamknąć. Odstawić do wystudzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak