Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka pomarańczowa z likierem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 2,5 kg
cukier żelujący 1:1 1 kg
laska wanilii
sok z jednej cytryny
LIKER POMARAŃCZOWY 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka pomarańczowa z likierem

Z pomarańczy wycisnąć 3 szklanki soku. Wlać do rondla, dodać cukier żelujący, sok z 1 cytryny i wanilię. Gotować na dużym ogniu ok. 4 minut. Pod koniec wlać likier, zamieszać. Galaretkę przelać do przygotowanych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak