Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem renklodowo - figowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

figi 20 dag
cukier żelujący 2:1 50 dag
rum 3 łyżki
jabłko 80 renklody

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem renklodowo - figowy

Figi grubo posiekać, zalać rumem i odstawić na kilka godzin, a następnie przełożyć do rondla i zagotować. Śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałki i wraz z cukrem żelującym dodać do fig. Wymieszać i gotować przez 4 minuty. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak